Setup in Menu

Suggest and discuss new features here.
Hiccup
Posts: 16
Joined: Sat Mar 31, 2018 8:38 am

Setup in Menu

Postby Hiccup » Sat Apr 14, 2018 11:49 pm

I worked with the MIDI mapping function. In special I saw a different screen to the main screen. When I got the need to map a special function to MIDI first I have to switch back to the main screen to open the setup and it's MIDI settings. Because this is very time expensive please add the complete setup tab list to the main menu. Maybe as a second row? Thank you!
User avatar
planet-h
Posts: 1107
Joined: Wed Jun 19, 2013 4:46 pm

Re: Setup in Menu

Postby planet-h » Mon Apr 16, 2018 6:56 am

Hiccup wrote:I worked with the MIDI mapping function. In special I saw a different screen to the main screen. When I got the need to map a special function to MIDI first I have to switch back to the main screen to open the setup and it's MIDI settings. Because this is very time expensive please add the complete setup tab list to the main menu. Maybe as a second row? Thank you!

Sorry, but that's impossible, at least in the way you have in mind. The setup menu does not belong to the main menu, therefore the setup tabs are not supposed to be shown in the main menu. Also, a second row of tabs won't be suitable for 90% of all screens. However, I'll think about a way to access the Setup menu from other modules than the main screen.
Hiccup
Posts: 16
Joined: Sat Mar 31, 2018 8:38 am

Re: Setup in Menu

Postby Hiccup » Mon Apr 16, 2018 7:59 am

I am not a specialist in programming, so when you think it is impossible then it is ok. The Setup menu looks like an overlay and maybe it can be started with a link from anywhere like a button in they main menu. I think when you get this done, it could be more intuitive to the users. Most other softwares have their settings in the main menu. As I told before, it doesn't matter if not.
Thanks for your support!
User avatar
planet-h
Posts: 1107
Joined: Wed Jun 19, 2013 4:46 pm

Re: Setup in Menu

Postby planet-h » Mon Apr 16, 2018 11:37 am

Hiccup wrote:I am not a specialist in programming, so when you think it is impossible then it is ok. The Setup menu looks like an overlay and maybe it can be started with a link from anywhere like a button in they main menu. I think when you get this done, it could be more intuitive to the users. Most other softwares have their settings in the main menu. As I told before, it doesn't matter if not.
Thanks for your support!

I agree with you, Hiccup, that a settings menu generally belongs to "a" main menu.
But it doesn't belong to the main menu in its current form. Also, it's not that easy to integrate it to the main menu for various logical and technical reasons.
As said, I'll think about a solution. But it's not decided yet how far such a change might go (just a simple switch in the main menu, a new toolbar switch, or even a re-designed menu structure).
I also agree with you, that the settings would surely be helpful on every view.
But unfortunately it's quite more than just adding a switch or a second tab line;)
The task is actually on the plan since a while, it's just not at highest priority, as there are other more important things waiting.
Anyway, thanks for the push. It's always good to know that there's a potential need for a feature.
Hiccup
Posts: 16
Joined: Sat Mar 31, 2018 8:38 am

Re: Setup in Menu

Postby Hiccup » Mon Apr 16, 2018 12:23 pm

It is very good to know, that you are still working on the app. Hopefully this will never change!
Thanks for your quick response. And keep in your mind that nobody will send a request for bad app. I think, it is the best app for music creation on the market. Isn't it? Congratulations to the team!
Greetings from Germany :D
User avatar
planet-h
Posts: 1107
Joined: Wed Jun 19, 2013 4:46 pm

Re: Setup in Menu

Postby planet-h » Mon Apr 16, 2018 4:41 pm

Hiccup wrote:It is very good to know, that you are still working on the app. Hopefully this will never change!

We'll definitely work on it for another decade;).

Hiccup wrote:Thanks for your quick response. And keep in your mind that nobody will send a request for bad app. I think, it is the best app for music creation on the market. Isn't it? Congratulations to the team!
Greetings from Germany :D

Thank you very much, Hiccup. I'm glad to hear that :).
Hope you didn't get me wrong..."Impossible" was just meant for the second tab line. On small screens that just won't fit.
But that doesn't mean that the feature won't be integrated.
It'll just be done in another way.

We've just started with a completely new project these days (a new companion app for G-Stomper Studio).
There's a good chance that the menu structure will be completely redesigned for that new app, and if this is the case, we'll probably adopt the new menus or parts of it in G-Stomper Studio.
Greetings from your neighbors in Switzerland;)
Hiccup
Posts: 16
Joined: Sat Mar 31, 2018 8:38 am

Re: Setup in Menu

Postby Hiccup » Mon Apr 16, 2018 7:12 pm

Thanks for the clear descriptions. So, we'll wait and looking forward to the new functions.
Regards

Return to “Feature Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests