Search found 9 matches

by kanduvisla
Tue Dec 29, 2020 8:51 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

Re: [BUG?] Lost midi connection on octave change

Never mind! Thanks for the quick response on the forum. I'm a software engineer myself so I know from experience that communication can be difficult sometimes. And yes, I've also dealt with a lot of PEBKAC issues myself, so I understand your first response. Your response was very quick and helpful a...
by kanduvisla
Tue Dec 29, 2020 7:01 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

Re: [BUG?] Lost midi connection on octave change

I've also reproduced the "loose connection" issue with the logger running in the background, and even after VA Beast didn't get any input anymore, the logger recorded the input.

So I think power is not the issue here. ;)
by kanduvisla
Tue Dec 29, 2020 6:58 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

Re: [BUG?] Lost midi connection on octave change

I've used midi scope and I did the following:

- pressed the C
- pressed octave up
- pressed octave down
- pressed the C again

I couldn't copy/paste the output, so I had to make a screenshot:

https://pasteboard.co/JHcPiGx.png

Please let me know if this is helpful
by kanduvisla
Tue Dec 29, 2020 6:44 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

Re: [BUG?] Lost midi connection on octave change

after restarting the app, once you've confirmed the notification (to connect the controller), does it work as normal then? Or do you require to physically unplug the controller and then, re-connect it? I don't have to physically unplug and reconnect the controller. Just restarting the app is enough...
by kanduvisla
Tue Dec 29, 2020 1:28 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

Re: [BUG?] Lost midi connection on octave change

What is a good midi monitor? I tried the following one, but it does not seem to work. Also it hasn't been updated since 2013, so I think that might also be the case: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.extreamsd.usbmidimonitor So the only option now left is to check with a powered usb ...
by kanduvisla
Tue Dec 29, 2020 1:19 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

Re: [BUG?] Lost midi connection on octave change

What happens if you exit the G-Stomper VA-Beast app (not pressing home, by pressing the exit button) and then start it again? If I restart the app I get the default Android notification if I want to connect the controller, just as if I were connecting it for the first time. What happens if you exit...
by kanduvisla
Mon Dec 28, 2020 6:37 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

Re: [BUG?] Lost midi connection on octave change

Thanks for the input. I've configured the app is receive only, the out is set to "none". If the connection is lost, the midi controller is still visible in the app as being connected. I'm trying the tablet I have, but that doesn't seem to power the MIDI controller at all (no lights or reco...
by kanduvisla
Mon Dec 28, 2020 2:49 pm
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

Re: [BUG?] Lost midi connection on octave change

Hi, I don't have this problem with other midi apps on my phone. I've tried Caustic 3, rock relay synth fm and synprezfm. VA beast is the only app that has this problem. I also noticed it's not only the octave buttons, it's also the shift and the pad-change button. I'll try later on an Android tablet...
by kanduvisla
Mon Dec 28, 2020 9:37 am
Forum: Bug Reports
Topic: [FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change
Replies: 17
Views: 3632

[FIXED IN 5.8.4.5] Lost midi connection on octave change

I am currently running the demo of the va synth beast on android 10, on a Motorola one hyper, and I'm using an Arturia minilab mkII MIDI controller. It works, but if I push octave up or -down on my controller, the midi input gets disconnected. The only thing I can do to make it work again is reconne...

Go to advanced search